onsdag 13 januari 2010

Lucia i svart 470 m

Abra har haft det svårt genom livet, då hon gick ut grundskolan utan betyg. Nu, fyra år senare, jobbar hon i en korvfabrik där hon paketerar korvar hela dagarna. Ett jobb som hon absolut inte tycker är kul, men är tvungen att ha för att hon ska klara sig ekonomiskt.
Hennes dröm är att vara med i ett rockband, där hon spelar på sin döda fars gamla saxofon. Den drömmen känns väldigt avlägsen ända tills hon på en fest träffar Gloria. De två samlar ihop medlemmar och inte långt senare har de ett färdigt band.
Sedan flera år tillbaka har hon bott tillsammans med två killar, men av olika anledningar så blir Abra ensam kvar i lägenheten. När hon ensam ska betala hyran räcker inte längre pengarna från korvfabriken till, och hon är tvungen att flytta ut. Det är nu hon inser att hon måste ta tag i sitt liv och läsa upp sina betyg.

Det är en väldigt lättläst bok, som jag dessvärre inte tycker var särskilt bra. Det är en "rakt-på-sak" berättelse som kretsar kring samma händelser genom hela boken. (de är inte så många)
Den hade kanske kunnat vara bra om man upplevt några av de saker Abra går igenom. Det har inte jag och därför sade den här boken mig ingenting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar