tisdag 6 oktober 2009

Brisingr, Christopher Paolini, 2471 m

Jag har läst boken Brisngr som är skriven av Christopher Paolini. Boken handlar om en ung man vid namn Eragon. Eragon är en sk drakryttare, ett drakägg har alltså kläckts för att draken på något sätt visste att han/hon skulle bli en bra drakryttare. Boken handlar om Eragon och Saphira som hans drake. Eragon och Saphira är medlemmar i ett förbund som är emot den onde kungen Galbatorix och hans drake och hela hans styre. Samtidigt som Eragon strider emot Galbatorix måste han också träna sig i att vara en drakryttare genom att ta lektioner av en gammal drakryttar alv och hans drake som heter Ormis och Glaedr.

Jag tycker den att den här boken var bra för det hände alltid någonting och den var aldrig långtråkig. Dessutom var det en fantasy bok vilket som innehöll mycket tex spänning och romans.

Boken är väldigt tjock och den tar väldigt långt tid att plöja igenom. Så därför är det ingen nybörjar bok. Man bör istället börja med en lite tunnare bok.

1 kommentar:

  1. Om du gillar drakfantasy så kanske du även skulle gilla Naomi Noviks böcker som börjar med Hans majestäts drake. Om du inte redan läst dem förstås.

    SvaraRadera