torsdag 1 oktober 2009

Skuggan av en mörk drottning 1481m

Erik och Roo har växt upp i en liten by som heter ravensburg i distriktet Darkmoor.
Erik är oäkning till baronen av Darkmoor och hans mor kämpar för att han ska bli accepterad som baronens son men denna gång då baronen är på besök blir det hans sista för han dör på vägen hem och Erik får ett brev från honom där det står att han skyddade Erik från andra som ville tysta honom.
Men hans kvinnliga vän Rosalyn blir bortagen och våldtagen av baronens son Stephan och när Erik och Roo får reda på det springer dem till äpple trädgården och där hittar dem Rosalyn medvetslös. Men en plötslig rörelse av Erik räddar hans liv men träffar axeln, Roo kastar sig på Stephan men han blir bortkastad snabbt men ett stort raseri från Erik så tar han tag om stephan och Roo stöter en kniv i stephan.
När dem förstår vad dem har gjort rymmer dem från Ravensburg och beger sig till Krondor västra huvudstaden av det Kungliga Riket.
Medan de flyr från soldater har dem föga ana vad framtiden har att bringa dem.


Denna bok är skriven av Raymon. E Feist och är den först boken ur Ormkrigskrönikan.

Personlig kommentar: Den är en av de bästa fantasy bökerna jag läst och jag verkligen söker efter de två sista böckerna. En klar bok för älskare av fantasy.

2 kommentarer:

  1. Kul att du hittat en ny serie som du gillar. Del två och tre kan du låna på Stadsbiblioteket. Fråga på Nöbbelöv om du vill så kan de låna hem boken åt dig.

    SvaraRadera
  2. Jag har böckerna till bok 4 sen hittar jag inte bok 5 eller 6 tråkigt nog.

    SvaraRadera