söndag 1 november 2009

Demonkungens vrede 1008m

Demonkungens vrede är den tredje delen av Ormkrigskrönikan och denna gång så skills Roo och Erik åt i uppdrag att rädda det kunkliga riket. Erik tränar sina trupper hårt för att dem ska vara redo för den hotade vågen från novindus. Han sätter av mot bergen flera gånger för att drilla sina män i krigsföring bland bergen. Men han får en överaskning när han upptäcker att flera kompanier från den fruktade armen redan har kommit och väntar på order. Med snabbt tänkande och dålig diciplin från motståndarna lyckas han öka armen gwnom att värva överlöpare.

Roo däremot ökar sin rikedom och är en av de rikaste i riket. Han försöker med listiga val övertga en stor person i riket Queg att hjälpa dem genom att få han att tro att en stor flotta med guld och värdefulla varor ska gå igenom sundet, men istället kommer det komma en flotta större än någon annan. Skapad bara för att flyta en stor arme i sitt uppdrag att nå livstenen.

Pug och Miranda måste nu söka upp den store Macros för att kunna stå emot denna arme. Men problemet är att han inte setts till sedan det förra kriget.

Denna bok är skriven av Raymond E. Feist.

Personlig kommentar: Jag själv älskar dessa böker och jag tycker att de bara blir bättre och bättre. Ett klart val enligt mig.

1 kommentar:

  1. riktigt bra serie har läst nästan allt han skrivit. riktigt bra bok!!

    SvaraRadera