torsdag 19 november 2009

Om du var jag 599m

Agnes och Louise är bästa vänner och har varit det sen de började på samma gymnasieskola för två år sedan. De är egentligen inte särskilt lika varandra, Agnes är den tysta och lite fega personen medan Louise är utåtriktad och älskad av de flesta. Men ändå delar de numera en lägenhet ihop och är med varandra jämnt. De gör allt tillsammans, förutom när de båda är på sina dåligt betalda jobb: Agnes i en för det mesta folktom kiosk och Louise i garderoben på en strippklubb.

När sommarlovet precis börjat så träffar Agnes en kille som heter Hannes. Medan de två kommer närmare varandra för varje dag, så blir Louise allt mer frånvarande innan hon en dag ger sig av. Hon försvinner, bort från allt och alla.
Ett tag efter Louises avfärd så visar det sig att vissa saker inte är som Agnes trott, att Louise har undanhållit saker från henne...

Jag tycker att detta är en bra bok. Den handlar om vänskap och kärlek och att välja mellan dessa två. Den är ganska trovärdig, så man sätter sig in i boken fort, vilket gör att man inte vill sluta läsa den.

1 kommentar:

  1. Välskrivet inlägg Ronja. Jag tyckte också boken var bra, det är författarens första bok. Vi får hoppas på fler.

    SvaraRadera