torsdag 4 mars 2010

Snabba Cash 1453 m

Boken Snabba Cash, av Jens Lapidus, handlar om JW, Jorge och Mrado, som alla på ett eller annat sätt är en del av Stockholms kriminella verksamhet.

(Bilden från vänster: Jorge, JW och Mrado)

JW gör allt han kan för att bli en äkta brat, och han älskar att få festa med sina rika vänner. För att ha råd med det kör han svarttaxi, men blir efter ett tag erbjuden att börja sälja knark till rikemansbarnen istället (vilket ger honom mycket mer pengar).

Jorge rymmer från fängelset, och håller sig först i bakgrunden, men återgår efter ett tag till sitt gamla yrke; att sälja knark till underleverantörer/langare. han drömmer om att kunna flytta i USA, och vill få ihop tillräckligt med pengar för att kunna åka dit och leva ett rikt liv.

Mrado kommer från Jugoslavien och är en riktig bjässe. Han arbetar direkt under Radovan (som även är JW:s och Jorges högsta chef). Mrado har ansvaret för garderobsindrivningen i Stockholm, vilket innebär att han utpressar olika nattklubbar att ge den jugoslaviska maffian pengarna som folk betalar för att få ina jackor och väskor undanhängda medans de dansar. Han märker att Radovan börjar tvivla på honom, och han börjar bli rädd för att hans dotter Lovisa kan vara i fara.

Boken var väldigt bra, och det var intressant att läsa om olika personer i samma "system". Författaren till boken har skrivit den mycket utifrån egna erfarenheter. Boken är också filmatiserad.

1 kommentar:

  1. Avancerade böcker du läser Nina, den här vågar jag inte heller läsa.
    Kom ihåg det där med bilder och förlagen som vi pratade om på lektionen härom dagen.

    SvaraRadera