torsdag 18 mars 2010

Svärdet och spiran 4459 m

Svärdet och spiran är skriven av Ken Follett.

Boken utspelar sig i det krigshärjade England under slutat av 1100-talet.

Prior Philip har fått platsen som ledare över klostret i Kingsbridge och försöker frenetiskt att rädda staden och klostret från undergång.

Tom en murare får sparken från sitt föra jobb och tvingas ta hela sin familj med sig i ett sökande på ett nytt jobb, men på vägen dör hans fru Agnes efter att ha fött en son. Tom kommer senare att stötta på Ellen och hennes son Jack som har lite sociala problem eftersom han har växt upp i skogen avskild från all civilisation.

En dag brinner katedralen i Kingsbridge ner och detta öppnar en möjlighet för Philip som försöker får fler att komma till Kingsbridge. Men Tom får också en chans då han blir anställd som byggmästare och därmed får han uppfylla sina drömmar om att bygga en katedral.

Men vägen dit är lång och dem möter hårt motstånd men likväl fortsätter dem på denna till synes omöjliga uppdrag att bygga en katedral.

Personlig kommentar: Boken är verklien värd att läsa då den griper tag i en och ser till att man inte kan sluta läsa. Ett tips till dem mer vana läsarna

1 kommentar: