torsdag 4 mars 2010

Stormblomma 945 m

Boken är skriven av Tamara McKinley och handlar om en historia bland olika generationer, hur deras liv blev som de blev med tanke på deras relationer till varandra, deras mörka förflutna som jagar dem och deras val i livet. Claire, dotter till Ellie och barnbarn till Aurelia, kommer hem efter en flera år lång separation med familjen, som började med att hemligheter grävdes upp och orsakade konfikter. Hon vet inte vad hon ska vänta sig, eftersom den spända tystnaden har hållt i sig så länge. Ska hon få en förklaring? Vad hände egentligen i Ellies, hennes mammas, ungdom som har mörklagt hennes minnen? Vem ligger under graven hon upptäckte för 5 år sedan?
Hon lämnade den australiska landsbygden bakom sig för att studera och satsa på en karriär i Sydney. Men det är dags att komma tillbaks och reda ut anledningen till hennes snabba flytt, vad som har undanhållits för henne och alla andra.

Jag tyckte boken var intressant och bra skrivet. Man fick en blick om hur det var att leva under äldre tider och den var gripande eftersom den byggde upp spänningen och innehållet så att allt hände ihop. Skulle dock inte rekommendera den till andra som inte är så "bokvana", eftersom den kräver tålamod och även det rätta intresset från början.

1 kommentar: