söndag 13 december 2009

Desertwalker 440m

Boken är skriven av Wilhelm Agrill. Boken handlar om en kille, Rob som just fyllt arton som vill ta värvning i den amerikanska armén. Han vill till Irak och delta i kriget och efter militärutbildningen förflyttas Rob till Irak.
Väl i Irak så är det till en början väldigt lugnt och Rob är väldigt besviken över situationen eftersom detta var inte alls vad han hade väntat sig. Han hade tagit värvning för att hjälpa människor och nu fick han sitta och spela datorspel och bara vänta.
Situationen trappas dock snabbt upp och Rob blir delaktig i kriget. Väl i denna situation är det inte lika kul och vi får senare följa hur Rob hanterar en av sina närmaste kompisars död och hur han hanterar det faktum att han av misstag skjuter ett barn till döds.

Jag tycker att denna bok var bra eftersom författaren har skrivit på ett väldigt enkelt och dramatiskt sätt samtidigt som det händer nya saker hela tiden. Boken känns också som en väldigt verklig skildring av hur det är för soldaterna i Irak. Boken erbjuder som sagt både action och drama i en bra kombination.

1 kommentar:

  1. Mitt i prick Rasmus. Enkelt och dramatiskt skriven och just vad den är.

    SvaraRadera