torsdag 22 april 2010

Kiss, 1519 m

Detta är en bok av den engelska författaren Jacqueline Wilson, som inte är översatt till svenska.
Huvudpersonerna heter Sylvie och Carl som båda precis blivit tonåringar, vilket med andra ord innebär att de varit tvungna att sära på sig. Carl är väldigt högpresterande och därför har hans föräldrar placerat honom på en privatskola där det enbart går elever av hans slag. Sylvie har däremot lite svårare för sig och var tvungen att gå kvar i den vanliga, kommunala skolan. Detta har gjort att de två bästa barndomsvännerna, som till och med varit gifta som små, glider allt längre bort ifrån varandra, mer och mer för varje dag som går. I alla fall är det så Carl ser det, som går vidare och skaffar nya vänner. Det är annorlunda för Sylvie, hon är fortfarande säker på att det är Carl hon kommer gifta sig med och gör vad som helst, bara de förblir vänner. Hon har därför väldigt svårt att släppa taget om honom.

Även fast Jacqueline skriver på ett fångande sätt och beskriver känslor på ett väldigt bra sätt, så känns denna boken ändå ganska barnslig. Det kan nog vara för att bokens karaktärer är väldigt små, både till åldern och deras ganska omogna uppförande.
Jag tycker inte att den här boken var jättebra, men den var inte heller en plåga att ta sig igenom. Den ligger någonstans där mittemellan, skulle jag säga.

1 kommentar:

  1. Mittemellan plåga och jättebra. Underbar formulering och avslutning på denna blogg! Tack Ronja.

    SvaraRadera