onsdag 7 april 2010

Molnfri bombnatt, 1210,4m

Vi i nian har haft bokcirkel kring andra världskriget och då läste jag denna boken som är ur ett tyskt perspektiv, vilket är väldigt intressant.

Boken handlar om Hedwig som numera bor självi Stockholm sedan hennes man dog för två år sedan. Hon får för sig att skriva ner sin berättelse kring andra världskriget, om bombaderingarna och hur hon kom till koncentrationsläger. Hon skriver även om när hon åkte från Tyskland till Sverige och studerade på folkhögskolan och träffade Evert som senare skulle bli hennes make.

Boken är väldigt bra för man får en inblick över att de i Tyskland inte heller hade det så värst lätt. Många kan tro att alla tyskar var nazister men så är det ju inte. Däremot kan den hoppa väldigt mycket mellan krigstiden och tiden direkt efter kriget och nutid, men man vänjer sig eftre ett tag. Boken är väldigt gripande och i vissa stunder och ibland får man lägga undan boken ett tag, men den är värd att läsa.

1 kommentar:

  1. Bra jobbat Hanna. Visst är det värdefullt (och ibland jobbigt) att testa sina värderingar och fundera över sin uppfattning.

    SvaraRadera