onsdag 14 april 2010

Oktober, 1117m

Bokens första händelse är när bokens huvudperson Lassie utsätts för en gruppvåldtäkt. Hennes barndomskompis Johan ser vilka som våldtar henne, nämligen det gänget som alla är rädda för. Han vågar därför inte sätta stopp för det och gör inte mer än att larma ambulans och polis och fort sticka därifrån.

Som läsare får man läsa ur många olika personers perspektiv, båda i nutid och dåtid. Det gör att man får en stor inblick i dessa ungdomars liv. En dramatisk händelse utspelar sig senare i boken, mest pga rädsla och panik-känslor, och hur de allihop känner inför det är intressant att läsa. Hur olika de alla tycker och tänker om händelsen.
Samtidigt får man ta stor del av deras förhållande till sin familj och hur trassligt det är även där.

Boken lägger ner mycket vikt på ungdomarnas tuffa tillvaro och hur problematiskt allt kan bli av en enda händelse. Dock så tar författaren även upp vänskap och hur de ställer upp för varandra på olika vis. Det är en dramatisk skildring som jag tycker berör. I och med att det tags upp otroligt många sorts känslor, är det lätt att känna igen sig i situationen åtminstone en gång under bokens gång.

1 kommentar: